StaatsBosBeheer slaat weer toe in Flevoland

BRON

De oprichters van ‘t Henkepad door het Geldersehout in Lelystad houden hun hart vast over de toekomst van het wandelpad. Henk Breukelman en Simon Polman zien dat er een kaalslag plaatsvindt in het bos. Door het kappen van bomen en struiken wordt volgens hen het aanzicht van het smalle paadje aangetast.

Het pad werd meer dan tien jaar geleden door gymleraar Breukelman gemaakt. Hij vond de oorspronkelijke paden van Staatsbosbeheer te saai, en legde illegaal een pad dwars door het bos aan. Na enige tegenwerking besloot Staatsbosbeheer het 1,5 kilometer lange pad officieel te maken.

Breukelman en Polman hebben nu een brief aan Staatsbosbeheer gestuurd om een einde te maken aan de in hun ogen ongecontroleerde bomenkap. Volgens hen moet Staatsbosbeheer veel meer beleid toepassen als het om de bomenkap gaat. Door het bos niet alleen uit te dunnen, maar in het wilde weg bomen om te zagen wordt het Henkepad geruïneerd en wordt de leefomgeving van verschillende diersoorten onnodig aangetast, vinden de twee. Staatsbosbeheer heeft nog niet gereageerd.

Steeds meer bossen worden er gekapt.

Vaak om de houtkachels weer van nieuw hout te voorzien.

Boomstammetje brengt 4 euro in het laatje voor SBB.

Dat er met nat hout gestookt wordt en er extra giftige stoffen vrijkomen kan SBB geen ene malle moer schelen.

Geld gaat het om, want de overheid bezuinigd.

 

 

 

1 Reacties.

  1. A.Geertsema

    Ik heb vorig jaar een mijn ontevredenheid laten blijken bijde gemeente Aa&Hunze. Ik verzocht om mijn klacht te publiceren maar ip daarvan staat er weer een belerend stuk in de bladen. Ik heb longemfyseem en kan beslist niet tegen rook. Veel kachel deugen niet met als gevolg dat tot soms een uur snachts de lucht verzadigd is met houtrook. Het ging dit jaar aardig goed en dat komt wellicht door de hogere temperaturen. sWinters moet ik altijd alert zijn. Ik slaap als patient met de ramen open voor wat frisse lucht. Er wordt ook niets gedaan met de normen waaraan een houtkachel moet voldoen. Want ik denk dat de meeste kachels niet deugen en open haarden al helemaal niet. Doet de GGD nog wel iets bv lobbyen bij de overheid?