Pelletkachel legt restaurant van Bodyshaping in as

BRON
De pelletkachel achteraan zette het restaurant helemaal in lichterlaaie. – JEW
De pelletkachel achteraan zette het restaurant helemaal in lichterlaaie. – JEW
Een korte maar erg felle brand heeft woensdagavond het restaurant van gezondheidscentrum Bodyshaping in de Zuidstationstraat volledig in de as gelegd. “Het restaurant zou maandag openen”, zegt zaakvoerder Koen Buyse. Ook de woonruimte boven het restaurant zit volledig onder het roet en is zwaar beschadigd.
JURGEN EECKHOUT
De brandweer controleerde het pand in de Zuidstationstraat. Het woongedeelte liep ook zware schade op. – JEW
De brandweer controleerde het pand in de Zuidstationstraat. Het woongedeelte liep ook zware schade op. – JEW
“We begrijpen nog altijd niet hoe deze brand kon ontstaan”, aldus Buyse, die vroeger nog de bekende brasserie-restaurant Deus in de Vlaanderenstraat uitbaatte. “Toen we naar huis vertrokken, hadden we de pelletkachel in de food corner uitgezet. Maar rond half elf ‘s avonds is die om een nog onduidelijke reden weer beginnen branden, met deze ravage als gevolg. Blijkbaar werkte de beveiliging van de kachel niet.”

In een mum van tijd stond het restaurant in lichterlaaie. Het vuur kon zich namelijk razendsnel verspreiden door al het houtwerk in de zaak. In minder dan twintig minuten tijd had de brandweer het vuur geblust, maar de schade in het restaurant is gigantisch. “Alle muren zijn zwartgeblakerd en beginnen zelfs af te pellen. Ook de woonruimte op de eerste verdieping, waar ik met mijn vriendin op termijn wilde wonen, zit volledig onder het roet. Net als het restaurant heeft die ruimte ook af te rekenen met erg veel water – en rookschade. Het fitnessgedeelte en het zonnecenter zijn gelukkig zo goed als gespaard gebleven, al stinkt het er ook naar rook.”

Gezondheidscentrum Bodyshaping zou maandag hun nieuwe food corner openen. – JEW
Gezondheidscentrum Bodyshaping zou maandag hun nieuwe food corner openen. – JEW
Pelletkachel
Voor Koen Buyse betekent deze brand een serieuze streep door de rekening. Sinds het begin van dit jaar had hij het pand in de Zuidstationstraat overgenomen. Koen droomde er van een centrum waar gezondheid centraal staat. “Het al bestaande zonnecentrum ging al open in maart en sinds oktober werkte er ook een personal trainer en een voedingsdeskundige op de bovenste verdieping. Om het plaatje helemaal af te hebben, besloten we een food corner te openen waar je supergezond kon eten.”

Samen met zijn vriendin maakte Koen er een supergezellig en stijlvol restaurant van. “Er was bewust gekozen voor hout en zelfs voor die pelletkachel, omdat het een grote ruimte was. En zie nu. De brandweerlieden zeiden me al dat er bij hen thuis nooit een pelletkachel zou komen, gewoon omdat ze al zo vaak gezien hebben wat dat kan veroorzaken. Een goede les.”

Maanden
“Dit is echt geen leuk begin van het nieuwe jaar. Een ramp is het zelfs, want we zouden maandag het restaurant openen. Ik was al volop aan het kijken naar mensen om vanaf maandag te helpen in het restaurant. We zullen zo snel mogelijk nu een kuisfirma laten langskomen, maar beseffen maar al te goed dat het nu weer maanden zal duren vooraleer het restaurant open kan.” Het zonnecentrum en de fitnessruimte zou normaal gezien vrij snel weer open moeten gaan.

1 Reacties.

  1. Een palletkachel in een gezondheidscentrum, een contradictie in terminus. Anderzijds moeten ze niet zo zeiken, ze wilde een gezellig vuurtje stoken… Nou dan. Is er al onderzoek gedaan naar de oorzaak?