Omroep Friesland: “Overlast rook en fijnstof afkomstig van houtkachels”

“Overlast rook en fijnstof afkomstig van houtkachels”

Er moeten strengere regels komen voor houtkachels. Zo mag bijvoorbeeld de plek van de schoorsteen niet te veel hinder geven voor de buren. Bovendien zou de politie moeten optreden tegen rookoverlast. Dat zegt milieu-arts Frans Duijm van de GGD.
Houtkachel - Foto: Scoopshot, Ria Van Zwieten

1 Reacties.

  1. Wil even zeggen dat ik al 10 jaar last heb van de houtkachel van mijn buren.heb er alles aan gedaan en met de buurman besproken dat ik veel last heb van zijn houtkachelrook endat het bij mij aan twee kanten mijn huis inkomt.hij zei heb er van alles aan gedaan maar ik doe voor niemand mijn ka hel uit.ok zei ik zolang ik er maar geen last van heb.Het is nu zo erg dat het nu uit mijn afzuig kap naar binnen komt.mijn ogen zijn heel erg geïrriteerd dacht even aan een nieuwe bril maar ben er nu van overtuigd dat dit door de houtkachel komt.deze kachel is de hoofdkachel van de buren die iedere dag aan,ze kijken niet naar het weer zoals mist regen wind enz door een storm is de kachelpijp ook op mijn serredak mijn tuin in gewaaid mijn dochter stapte net naar binnen gelukkig want aan de kap van de kachelpijp zatten flinke pinnen,met het gevolg grote gaten in mijn serredak.schade 750 euro wat onder onze glasverzekering viel met eigen risico. Waar gaat het overgemeente brandweer politie ggd enz niemand kan mij helpenben ten einde raad hen hier ook een koophuis,hoe is het mogelijk dat een buurman mijn milieu zo kan vervuilen