Ook bij de VVD is het licht gaan branden.

Remco Dijkstra

Remco Dijkstra

Grafiek PM2.5 van de VVD

Het heeft even geduurd, maar ook bij de VVD in de Tweede Kamerfractie is het licht gaan branden. Haar woordvoerder Milieu en Klimaat heeft een duidelijk standpunt ingenomen.

Dat betreft Remco Dijkstra actief op Twitter en soms op de e-mail.

Zie: http://remcodijkstra.vvd.nl/

Bent u volger op Twitter, dan is het de moeite waard om Remco Dijkstra te volgen.

In een recente e-mail schreef Remco Dijkstra:

“Het klopt dat houtstook als fijnstofbron weinig aandacht krijgt. Veel politieke partijen wijzen liever de auto aan als boosdoener, terwijl de hinder en uitstoot andersom groter is, maar daar durven ze hun vingers letterlijk niet aan te branden”.

Barbara Visser

Barbara Visser

Ook Barbara Visser, zie http://barbaravisser.vvd.nl/  is op de hoogte van de problemen die zich met Houtrook voordoen en communiceert alles dat over Houtrook en de hinder daarvan bij haar binnen komt direct met Remco Dijkstra.

Nu de provinciale en gemeentelijke VVD-ers nog. Helaas worden de problemen die er ontstaan door Houtrook, door de meeste van hen nog gebagatelliseerd, en dat terwijl Houtrook ondertussen  een groter probleem geworden is in de bijdrage aan het kankerverwekkende fijnstof PM2.5 en andere gevaarlijke stoffen dan het verkeer. Zie de grafiek die door de VVD wordt gepubliceerd.

Hopelijk zien de fractievoorzitters en gemeenteraadsleden van de VVD alsmede de leden van de Provinciale Staten binnenkort ook het licht branden en de vuren doven.

Leest u dit bericht als VVD-er en bent u het met ons eens dat er een einde moet komen aan de overlast door Houtrook, meldt u bij houtrook.nl en wij zullen er de nodige aandacht aan besteden.

Houtrook, en daar kunnen wij helaas niets aan veranderen, is door de voor de gezondheid gevaarlijke stoffen die bij het verbranden van hout vrijkomen, waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5 en benzeen, verantwoordelijk voor een belangrijk aandeel in de luchtvervuiling. Zelfs meer dan door het verkeer. Het wordt de hoogste tijd dat er een einde komt aan het stoken van hout in woongebieden.

Ed Speijer fractievoorzitter VVD Wijk bij Duurstede

Ed Speijer fractievoorzitter VVD Wijk bij Duurstede

 

 

Gemeenten waar de VVD de aanpak van de overlast door Houtrook op de agenda gezet heeft:

Wijk bij Duurstede – Cothen - Langbroek