Longforum

LONGFORUM 2012

Hallo iedereen,
Ik heb nooit last gehad van me luchtwegen totdat ik in aanraking ben gekomen met houtrook uit een open haard die dagelijks brandt.
De loop der tijd zijner meer rookkanalen bijgekomen in onze wijk.
Probleem van mij is dat ik last heb van slijim in keel, oog irritaties, neusprikkels en de laatste tijd allergische reacties?
Ik schuif de schuld op de vervuilde lucht die wij dagelijks binnen krijgen.
Het open haarden gebruik is de laatste jaren gigantisch toegenomen.
Wie herkent dit of vindt het onzin.
Alvast dank.

Herkenbaar dat rook uit open haard e.d. longklachten kan veroorzaken. Dit is overigens geen allergie, maar een overgevoeligheid van de longen voor bepaalde prikkels.
Of het is toegenomen de laatste jaren weet ik niet. Ik heb wel vaker gehoord dat ook het fijnstof in de lucht door uitlaatgassen e.d. steeds verder toeneemt en dat daar ook steeds meer mensen ziek van worden.

Dit is zeker geen onzin! Volledig herkenbaar voor mij, trouwens ook de rook van een sigaret.

ja, hier hetzelfde, ook sigaretten!! het rotte is dat ze niet alleen hout verstoken, maar er vaak een allesbrander van maken, ook met geverfd hout, geimpregneerd hout, en afval.

He wat vervelend dat je zo last hebt van de houtrook, ik vind het zo lekker ruiken. Vroeger stookten wij onze kerstboom op met oudjaar en dat rook heerlijk. Maar ja toen had ik nog geen astma (of misschien had ik het al wel, wist het alleen nog niet).

Zelf koop ik speciale blokken voor in de vuurkorf. Die zijn CO2-neutraal. Je rukt ze amper en ze geven bijna geen rommel.

Met sigarettenrook of nog erger, sigarenrook, heb ik wel enorm last. Bah.

Ja, ik heb ook last van houtkachels, vuurkorven etc. Vindt het stinken, waarschijnlijk omdat je er benauwd van wordt.

Citaat van: Antihoutrook op 21 februari 2012, 12:11:16
Probleem van mij is dat ik last heb van slijim in keel, oog irritaties, neusprikkels en de laatste tijd allergische reacties.
Ik heb geen last mijn ogen, maar word er wel ontzettend benauwd van, zelfs van de houtkachel van 3 huizen verder, maar ook van zaagsel en houtsnippers.

Ik persoonlijk heb geen last van de houtkachels van mijn buren (als ze die al hebben). Wel heb ik op de plek waar in ons huis de open haard zat een electrische haard ingebouwd, omdat ik in mijn eigen huis niet de behoefte heb om die rook in te ademen.

hello

eindelijk ik dacht al dat ik gestoord was als ik idd buiten ben en de haard van de buren brand nou dan wordt ik zo kortademig ik dacht echt dat kan niet maar gelukkig nog meer mensen die dit herkennen

Hallo allemaal
De zomer is weer in aantocht denk je lekker buiten te kunnen zitten steken de buren de vuurkorf aan kan je weer binnen zitten met alle ramen dicht.
Dit vind ik verschrikkelijk, er word niet aan gedacht dat er mensen zijn die er niet tegen kunnen.
Hebben jullie dat nou ook

Ja hoor, verschrikkelijk. Straatfeest, de meiden denken lekker te kunnen buiten spelen en dan gaan de vuurkorfen aan. Met een beetje geluk waait de wind de goeie richting uit maar sowieso is het daarna puffen/vernevelen en alle kledij de wasmachine in.
Maar ook de barbecue is hier al een stoorzender hoor voor de oudste en sigaretten ook.

Hou op … vuurkorven . Is het eindelijk mooi weer en zit me niks in de weg …gaat er altijd wel ergens een verkorf aan . En dan die houd kachels … voor al de allesbranders . Der zit er hier een die smijt er echt ALLES in . Zit goed 1000 meter veder maar verneem het hier . Maar nu schieten de houd kachels als paddenstoelen uit de grond . Zelf mijn eega die kern gezond is ergert zich er dood aan . Je kan met goed fatsoen in de avond geen raam open hebben .

Het was in de dikke vorst deze winter echt heel erg . Zo erg dat ik een paar keer er aan gedacht heb een klacht in te dienen bij het gemeente huis . En vermoed ook dat dat gebuurt is want de waren zo veel die daar klaar mee waren . En was het zo ook in een keer gedaan . Althans kunne het buiten de duur houden door ramen te sluiten . En we hebben ook nog eens buren waar we hartstikke goed mee op kunne schieten maar zo 6 keer in de maand de barbecue aan zetten . En dan bakken ze een paar hamburgers .. al eens tegen hun gezegd word niet tijd voor een op gas of elektrische . Maar daar houden ze niet van . Bakken 4 burgers en de rest van de avond zitten wij in de rook .

Maar der is hoop .. ik las paar maand terug een stukje over extra belasting voor houtkachels . En men zou onder zoek doen . Want der is al veel over last gemeld ..en veel zijn ook nog eens milieu belastend .Als je het BV over een kolencentrale hebt .. die zie met de zelfde milieu betasting een kleine stad elektrisch kunnen verwarmen . Zo lezend begreep ik dat er echt maatregelen gaan komen . Nou ik hoop het …..

Lange leve de crisis. Ik weet niet hoe het in NL zit, maar in België zijn er heel wat mensen die hout (en vuiligheid) stoken omdat gas, stookolie en stroom zo verschrikkelijk duur zijn (prijzen in België liggen ook echt wel hoger dan in de buurlanden). In onze buurt wonen veel arme mensen en er wordt heel wat hout en rommel opgestookt in de winter. Vuurkorven in de zomer zijn er dan weer niet, hooguit soms een BBQ.

Ik zal blij zijn als het warmer wordt, want ik heb ook altijd last van die rook. Is trouwens ook heel vies en ongezond voor mensen die geen longaandoeningen hebben.

Pfoe, nu is eindelijk alles rookvrij gemaakt (sigaretten) en nu krijgen we deze rommel en zit je zelfs in je eigen huis in de vuiligheid. Zo blijven we wel bezig natuurlijk.

ALLES rook vrij ….?
Hier ook . Op papier …….. Een kroeg daar maakt zich en wel druk om . Lekker handig stuur je ze de straat op om te roken . Voor de rest heb ik wel eens geklaagd als de rook verbod word over treden , Resultaat 0 !

Ik vind het eigenlijk schandalig dat die vuurkorven zomaar mogen. De laatste tijd staan die dingen gewoon zowat in elke tuin bij mij in de buurt en als de stokers naar bed gaan laten ze de korven gewoon uitbranden.
Ik kan met de hitte geen raam open zetten om ‘s nachts wat frisse lucht naar binnen te krijgen en wat koelte in de kamers. Het is een terreur aan het worden. BBQ ligt wat anders, dat duur meestal niet hele nachten en is vaak rond dezelfde tijd zodat je er rekening mee kunt houden. Wat de lol is van een vuurkorf gewoon overdag in de bloedhitte is mij onduidelijk..?
Trouwens, er wordt vanalles opgegooid…lege verpakking van snoepgoed, peuken etc..
Van mij mogen die dingen verboden worden in woonwijken.

Het is een schande in deze tijd van milieubeleid en klimaatbeheer, dat het nog altijd mogelijk is om zonder enige beperking op voorhistorische wijze met hout te stoken om het huis te verwarmen.

Hout stoken geeft altijd hinder en is ongezond voor iedereen. Daar hoef je geen astma of COPD of iets dergelijks voor te hebben. Gewoon gif, dat er uit die schoorstenen komt. Sommigen hebben het over goed stoken. Ja inderdaad dat helpt, doch het blijft gif en luchtvervuiling nummer 1, alleen iets minder, dan bij slecht stoken. Van alles komt er mee met de rook. Naast gewoon stank, PAK’s, Benzeen, Fijnstof PM10 en het levensgevaarlijke fijnstof PM2.5. Je zal maar een paar van die buren hebben, die je het keven zuur maken. Gemeentes doe er iets aan! Het is de hoogste tijd, want er komen steeds meer van die open haarden en houtkachels in het dichtbevolkte Nederland en per houtverbrandingspunt wordt er ook steeds mneer hout verbruikt. Lekker goedkoop zegt mijn buurman, lekker ongezond is het enige dat ik daar aan kan toevoegen. De kosten komen later in de gezondheidszorg. dat zal de buurman een rotzorg zijn. Vandaar dat het noodzakelijk is dat de overheid paal en perk stelt.