Houtrook + Tabaksrook = Longafdeling van een ziekenhuis

Indien u deze website wat nader heeft bekeken, zult u ook overtuigd zijn dat Houtrook niet gezond is. Dat wist u natuurlijk al lang, maar het zal nu veel duidelijke geworden zijn.

Doordat gemeenten en rijk het nalaten om maatregelen te nemen, lijkt het erop dat het allemaal geen kwaad kan. Immers, asbest is al jaren uitgebannen en roken van tabak mag ook al bijna niet meer. En voor het verkeer is er alle aandacht, terwijl Houtrook meer fijnstof PM2.5 laat vrijkomen, dan het totale autoverkeer. Gek is dat toch. Zouden die dames en heren die hierover gaan, zelf een houtkachel hebben? Of zijn ze bang voor stemmenverlies?

Indien zij zouden weten dat houtrook minimaal 10x slechter is dan het roken van sigaretten, zou men dan nog zo rustig achteroverleunen?

Maandag 12 juni 2017 was er een uitzending gemaakt op de Longafdeling van een ziekenhuis in Groningen. In deze opname blijkt overduidelijk wat voor ellende rook kan veroorzaken. En dan is sigarettenrook nog verslavend en daarom moeilijk te stoppen.

Met het stoken van hout kan bij wijze van spreken morgen gestopt worden. Waarom dan zo moeilijk doen als men weet hoeveel ellende houtrook te weeg brengt? Gezondheidsschade en nog stank ook. Door het stoken van hout komen vele stoffen vrij die slecht zijn voor uw gezondheid waaronder het kankerverwekkende PM2.5.

 

Jos Merks

Reacties zijn uitgeschakeld.