Houtkachel zorgt voor veel ergenis bij bewoners Bottelierstraat Medemblik

MEDEMBLIK – Diverse bewoners van de Bottelierstraat in Medemblik hebben geklaagd over de overlast die de houtkachel van een gezin wonende aan de Schuitevoerderslaan veroorzaakt. Doordat het vrijwel windstil is blijft de rook lang hangen en kan de verbrandingslucht van de houtkachel in de buurt naar beneden komen.
Bij diverse mensen is het zelfs in huis te ruiken en trekken daarom nu aan de bel. De wet schrijft voor dat een (hout)kachel geen overlast mag veroorzaken voor omwonenden wat deze houtkachel blijkbaar wel doet.

BRON

Eens waren we blij dat er geen kolen meer gestookt werden. We weten dat wie een pakje per dag rookt 13 jaar korter leeft. Had dat maar gevraagd aan Johan Cruijff. Of vraag het nu aan de burgemeester van Amsterdam. Hoeveel jaar leven we korter als we continue in de rook van de buren zitten?
Alle houtkackels samen geven meer van het kankerverwekkende fijnstof PM2.5 dan de 8 miljoen personenauto’s die in Nederland rondrijden. En daar zeuren wij over, dat de snelheid naar beneden moet en gemeentes maken milieuzones.
Waarom dopet met dan NIETS aan die zwaar ervuolende houtkachels, tuinhaarden e.d.????
De overheid geeft zelfs subsidie op pelletkachels, die evenzo vervuilend zijn en slecht voor de gezondheid van de buren, terwijl men op tabak accijns rekent, waardoor de cigaretten duurder worden om hety roken te verminderen.
Roken mag bijna nergens meer, maar je buren mag je vergiftigen.
Hoe hypocriet is onze overheid?

Reacties zijn uitgeschakeld.