Groningen

Assen-Marsdijk

Reactie: 
Aan de Vlinderkleuven in Assen-Marsdijk stoken de buren gedurende het hele jaar 
's avonds en in het weekend in de tuin hout in de houtkachel of de vuurschaal.
De houtkachel staat zes meter vanaf de gezamenlijke schutting. Daarbij roken ze
sigaretten en de radio staat urenlang aan in de schuur, achter het huis.
Ook maken ze veel lawaai, af en toe tot diep in de nacht. Buurman aan de andere kant en ikzelf hebben astma. Ik ben benauwd en hoest de hele dag en nacht. Zelfs een dubbele dosis Flixotide
(longpufjes) helpt onvoldoende. Zodra de buren thuis zijn, kan ik niet in mijn eigen tuin werken of zitten.
Ik moet steeds afstemmen op het gedrag van de buren. Dat geeft enorme stress.
Zijn ze een keer van huis, dan kan ik pas (letterlijk en figuurlijk)
rustig ademen en lekker buiten zitten. Dan pas voel ik me op m'n gemak in mijn
eigen huis en tuin. Daarbij komt, dat er vanaf de A28 ook veel fijnstof de wijk in waait.
De overheid heeft bepaald dat er 130 km/uur gereden kan worden.
De wijk Pittelo ligt nog dichter bij de A28.

groningen beijum

De winter komt er weer aan dat is te merken hier in de straat verschillende bewoners stoken 24 uur per dag en smoren de haard om langer met het hout te doen. buren verderop hebben nu al 2 x de ambulance gehad voor hun 3 jarige zoontje die astma heeft en plakken hun roosters nu zelfs af wij hebben ongeveer 5 dagen per week last van rook in huis. en als de kinderen uit de speeltuin komen ruiken hun haren kleding naar rook machteloos sta je tegenover deze mensen die totaal geen rekening houden met iedereen die buiten hun erf wonen. het gaat om de gezondheid van je kin deren en omdat je er weinig aan kan doen maakt je van binnen kwaad en wil je ze beschermen maar je kan het niet het word tijd dat er een verbod word opgelegd. met vriendelijke groet uit de wijk beijum groningen

Delfzijl

Op de Naterijflat aan de Kustweg regelmatig overlast van houtrook.

Groningen

bestaan er folders over rookoverlast door houtkachels. Wij willen ze in onze buurt verspreiden omdat de overlast steeds groter wordt.

Groningen

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van: 
Provincie: groningen
Gemeente: Baflo--Marijkelaan
IP-adres: 

----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

uit alle windrichtingen ruik ik rook
diftar/houtkachels,alle geuren, 
de naam zegt genoeg.
koolteer loopt van het dak.

in brussel maken ze allerlei milieu afspraken
ik doe de ramen soms dicht
er zijn bij ons wel schoorsteen branden.
daar rukt de brandweer voor uit
de belasting betaler betaalt.
hoop op reactie
----------------------------------------------------------------------------------------

EINDE FORMULIER #######################################################################

Groningen

Moet de hele winter mijn ramen dicht doen in verband met verbranden houtkachel van buren in de straat

Groningen

Er liggen hier allemaal irritante woonboten voor in de gracht die iedere winter massaal hout gaan stoken. Al die rook komt hier binnen en mijn vriendin met astma is er de dupe van. En dan woon je in het centrum van Groningen! Het zou echt verboden moeten worden! En geld om te verhuizen is er helaas niet

Groningen

Intensieve houtrook tot wel 3 uur 's nachts. Werd wakker van een opkomende hoofdpijn. Heb nog steeds geen idee waar het vandaan komt. Het hoeft maar éen adres te zijn met een enorm beslag op de omgeving.

Groningen

Hallo, Dank voor jullie website die ik zojuist pas heb ontdekt! Ik heb inmiddels rondom mij houtkachels. Na een fikse huisbrand kunnen mijn longen absoluut niet meer tegen de houtrook. Ik zie daarom erg op tegen de komende winter. Ik heb vanmiddag een korte stevige aanvaring gehad met de overbuurvrouw die nota bene twee te vroeg geboren dochters (geboren 1 januari 2014) heeft. De ene heeft een fikse hartafwijking. Moest ver weg in Duitsland geopereerd worden. Zij hebben overduidelijk een veel te lage schoorsteen (onder de nok), maar hun aannemer vond het goed. Het zijn kleine lage huisjes, maar er is ook wat hogere bouw waardoor de rook blijft hangen. De buurvrouw kondigde aan niets te willen veranderen. Gelukkig stond er een kennis van haar met ook kleine baby, bij de korte aanvaring. Die kreeg ineens helder zicht op haar vriendin. Die laatste laat haar baby niet in de rook achter.

Vraag 1. Ik zou heel graag willen dat het adres van de houtstokers te melden is op jullie site. Zodat we met zijn alleen weten waar exact de problemen zitten. Zodat die ook daadwerkelijk kunnen aanpakken. Nu weten we heel vaak weet niet waar de stoker zit en wie er aan het stoken is.

Vraag 2. Is er een bepaalde meter die ik kan aanschaffen om de vuile stoffen (houtrook) goed in beeld te krijgen? Met vriendelijke groet, Mevrouw ***

Grootegast

Wij wonen in een wijk waar heel veel houtgestookt wordt. Hetzij in de open haard hetzij in de vuurkorf. Van september/oktober tot en met mei zitten wij regelmatig in de rook. Daarna komt het vuurkorven seizoen. Tussendoor nog de vele vergunningen van onze gemeente voor het verbranden van snoeiafval. Dank u allen voor het gunnen van schone lucht.

Groningen

Reactie: 
De nieuwe buren hebben regelmatig de vuurkorf aan, ook en juist in de winter. Achterburen hebben sinds kort een haard of houtkachel. Dus de roosters vaak dicht. En bedankt dat jullie de gezondheid van de buurt verpesten.. Aanspreken gaat niet makkelijk, ik wil niet de zeikerd van de buurt worden. Simpelweg verbieden, hoe moeilijk ook te handhaven, is de enige oplossing.

Grootegast

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van: 
Provincie: Groningen
Gemeente: Grootegast
IP-adres: 

----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

Wij wonen in een wijk waar heel veel houtgestookt wordt. 
Hetzij in de open haard hetzij in de vuurkorf. Van september/oktober
 tot en met mei zitten wij regelmatig in de rook. Daarna komt het vuurkorven 
seizoen. Tussendoor nog de vele vergunningen van onze gemeente voor het
 verbranden van snoeiafval. Dank u allen voor het gunnen van schone lucht.
----------------------------------------------------------------------------------------

EINDE FORMULIER #######################################################################

Garmerwolde

In het dorp wordt veel houtgestookt en er hangt bij windstil weer smog in het dorp. Bij een aantal windrichtingen waait de rook rechtstreeks naar binnen. Ik ben op het platteland komen wonen o.a. vanwege de heerlijk frisse lucht, in de winter bijvoorbeeld. Die tijd is al een tijd voorbij. Ik moet zorgen de ramen te sluiten rond vijf uur wanneer de wind gaat liggen. Ik wil graag anoniem blijven bij deze melding. Ik ben lid van een werkgroepje dat valt onder Dorpsbelangen Garmerwolde en breng het vriendelijk onder de aandacht onder de noemer van: houtkachelstook gedrag bewustwording

Loppersum

Overlast houtkachels.

stadskanaal

er wordt van morgens vroeg tot avonds laat door meerdere huizen hout gestookt. Ik heb met de naaste buren overlegt. Zij zeggen dat ze aan alle wettelijke eisen voldoen en dat geloof ik ook. De buren daarnaast stoken niet veilig. Op sommige momenten komt de stank bij ons thuis door de gesloten ramen binnen. Ik heb dan een constante vieze smaak in de mond en voel een lichte misselijkheid. Ik maak mij flinke zorgen over de gezondheid in deze buurt.

Slochteren

Ik woon in de gemeente Slochteren. Bij de aanbreek van de winter begint de gedonder met houtkachels weer. Zo rond de 5 personen bij mij in de straat hebben houtkachels. Elke avond kan ik niet normaal naar buiten zonder rook in te ademen. Overdag heb ik er ook last van. 's avonds dringt het door tot in onze woning en kan ik niet eens in mijn eigen kamer slapen. Als ik mijn neus bij de kieren hou ruik ik gewoon rook naar binnen stromen. Als ik de raam open doe stinkt mijn hele kamer naar rook binnen 5 minuten. Dit is gewoon niet normaal meer. Het wordt elke winter erger!!

Vlagtwedde Agodorp

Last van stank en houtrook. Sinds kort vrijwel elke dag. Buurman is vorig jaar gewaarschuwd door de gemeente. Maar meneer gaat sinds 16-10-2016 weer van start. We hebben al hooglopende ruzie, want mijn zoon heeft al longklachten. Trouwens het hele gezin heeft er last van. hij heeft een houtkachel in een oude garage. Volgens zeggen is hij zelf "ernstig ziek". Toch stoken moet!!!

Slochteren Beukenlaan Kolham

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van: ************
Provincie: Groningen
Gemeente: Slochteren Beukenlaan Kolham
IP-adres: **********

----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

Hierbij willen we een klacht melden die al jaren speelt. Wij wonen in een wijk met 3 pleintjes waar allemaal geschakelde bungalows staan waarvan meer dan de helft allesbranders, houtkachels of openhaarden heeft. Zes van de zeven dagen zitten wij in de rook en kunnen geen raam open hebben. Op dit moment is het 2 uur in de nacht en het stinkt vreselijk bij ons in de slaapkamer en ik heb copd. Mijn naaste buren hebben ook last maar de mensen bij ons op het pleintje ventileren haast niet en willen geen ruzie met de buurt. We hebben contact met de gemeente gehad maar die zegt er niets aan te kunnen doen en bij de ggd groningen, die al eens een onderzoek heeft gedaan naar overlast van houtkachels kon ons ook niet helpen. Geen ramen meer open, je was niet buiten kunnen drogen of even in de tuin zijn kan niet meer daar het bijna dagelijks blauw van de rook staat bij ons achter het huis. Omdat het platte daken zijn en de rookafvoer vaak maar 1 a 2 meter hoog is slaat de rook ook sneller naar de grond en de dichtbijzijnde overlastgevers staan maar 20 tot 70 meter bij ons huis vandaan en ze hebben allemaal een kap op hun schoorsteen die belemmerd dat de rook recht omhoog kan gaan. We hopen nu dat er eindelijk eens regels opgesteld worden of nog liever, een totaalverbod op houtkachels komt.
----------------------------------------------------------------------------------------

EINDE FORMULIER #######################################################################

Vlagtwedde

Mijn buurman stookt in zijn garage een klein houtkacheltje. Hij stookt van morgens vroeg tot avonds laat. Weer of geen weer de houtkachel moet aan. wij (buren beide kanten) hebben hier veel last van. Er zijn verschillend brieven richting gemeente gegaan, maar ons werd toegezegd er misschien wat aan te doen. Wij en de andere buren hebben al verschillende klachten, hoofdpijn,keelpijn,zere ogen etc. De moeder van de andere buurvrouw is sinds twee weken aan de zuurstof. De longarts had gezegd dat het mede kwam van houtrook. Hopelijk gebeurd er iets ,want in gesprek gaan is niet meer mogelijk. Met andere woorden deze buurman wil stoken en wil geen rekening houden met zijn mede mens.

Vlagtwedde

Sinds 5 weken last van houtkachel rook van de buren. De buren er al een paar keer op aangesproken,zonder resultaat. 10-10-2015 uit mijn werk weer stank/rook (verkeerde wind??) Resultaat hoofdpijn en in de keel. Voor de eerste keer de politie gebeld,maar konden er niet zoveel aan doen,behalve in gesprek gaan met de buren. De kachel bleef gewoon aan!!!

Winsum

tijdens onze dagelijkse avondwandeling 24-9-2015 werden we ernstig gehinderd door de uitstoot van verschillende houtkachels. Toen we thuis kwamen was het rondom ons huis bijna nog erger we wonen ten zuiden van de ergste veroorzaker deze woning heeft geen schoorsteen maar een kleine rookafvoerpijp op een bijgebouw de rook blijft hier laag hangen. Als copd patiënten is onze avond behoorlijk verpest. Ik hoop dat er toch iets wordt gedaan aan het groeiende gebruik van deze milieu vervuilers die de gezondheid in kleine kernen ernstig bedreigen.

Korrewegwijk

al vanaf 2009 last van open haard buren ******** , rook slaat neer en komt in huis doordat ons huis lager ligt.De ****** is een verkeersader met veel geluid en uitlaatgassen waardoor raampje noodgedwongen aan achterzijde open moet.om te ventileren en voor zuurstof voor gaskachel staan de raampjes open.de schoorsteen van de betreffende houtkachel staat 10 meter hoger,wat bijna altijd resulteert dat de rook in ons huis ruikbaar is.contact met buren en gemeente geen resultaat.