Copyright © 2018 Houtstoken niet in woonwijken | Powered by zBench and WordPress
↑ Naar boven
MINDER HOUTKACHELS, OPEN HAARDEN, VUURKORVEN, TUINHAARDEN IN WOONWIJKEN EN MEER RECHTEN VOOR GEDUPEERDEN. BIJ STANK KACHEL DEFINITIEF UIT!!!
|
GGD: Dioxine en houtvuren
Dioxines
Iedereen krijgt dioxines binnen uit voedsel. De dioxines zitten vooral in het vet van zuivel ((half)volle melk, room, kaas), vlees (vet, spek, worst en vette vleeswaren) en vis (paling, makreel, haring en zalm), maar ook wel in plantaardige olie en vet. Daarnaast komen dioxines voor in eieren van eigen kippen. Het is mogelijk om weinig dioxines binnen te krijgen door weinig van de genoemde producten te drinken en eten. Wie graag veel eieren van eigen kippen eet, kan ervoor kiezen om minder andere dierlijke vetten te eten. Dit geldt met name voor kinderen en voor mensen die nog kinderen willen krijgen. Op de pagina ‘veelgestelde vragen’vindt u hierover meer informatie.
Meer informatie
Meer informatie over dioxines vindt u op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Wilt u meer weten over dioxines in eieren? Bekijk dan de pagina met ‘Dioxine in eieren’.
Contact
GGD FryslânMilieu en gezondheidTelefoon088 22 99 222E-mailmilieuengezondheid@ggdfryslan.nl