Geen gevaarlijke stoffen bij brand????????????

Er wordt vaak gezegd dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.
Wij als houtrook.nl geloven dat niet, want alle rook is altijd giftig. (GGD)
Hieronder komen een verzameling van branden te staan.

————————————>

brand l;elystad rubberNovember 2013 Lelystad BRON:Omroep Flevoland

Een grote brand heeft donderdagavond een rubberopslag aan de Pekstraat in Lelystad verwoest. Rond kwart over tien brak de brand uit in een loods van Flevo Rubber Compounding op bedrijventerrein Oostervaart. De opslagloods brandde volledig uit. Toen de brand uitbrak waren er geen mensen meer in het pand aanwezig.

De brand veroorzaakte dikke rookwolken die naar Dronten en Swifterbant trokken. De brandweer heeft in beide plaatsen metingen verricht. Er zijn geen hoge concentraties giftige stoffen gemeten. Wel zijn er roetdeeltjes in het gebied terechtgekomen. Deze worden onderzocht, maar naar verwachting hebben de deeltjes geen negatieve gevolgen. (standaardtekst was dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen)

De brandweer gaf om drie uur ‘s nachts brand meester en laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Een politiehelikopter zoekt naar verborgen brandhaarden. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is.

De gemeente Lelystad meldt dat de naastgelegen Asfaltstraat voorlopig nog is afgesloten. De doorgaande Binnenhavenweg is wel open. Het verkeer op de A6 had geen hinder van de rook.

Ostrich