Gedupeerden per provincie

nederlandHier vindt u een aantal van de meldingen die via deze website binnengekomen zijn. Wij ontvangen dagelijks nieuwe meldingen. Mensen zijn vaak wanhopig en weten niet meer wat te doen. Gemeenten geven onvoldoende of geen steun. Regels zijn onvoldoende of worden niet gehandhaafd. Men gaat dan zoeken op Internet en vindt dan soms onze website. De overlast is dan vaak al ondraaglijk en men ziet geen mogelijkheden meer voor een oplossing.
Wat bij ons binnen komt is slechts de bekende druppel op een gloeiende plaat. Er zijn veel meer gedupeerden, maar deze mensen hebben onze website niet gevonden, willen geen trammelant met de buren of zien verder geen mogelijkheden. Meldingen die bij ons binnen komen zijn echter belangrijk. Volgens het CBS heeft meer dan 10% van de bevolking hinder van Houtrook.

Dankzij uw meldingen kunnen wij de politiek, artsen e.d. informeren en overtuigen van de overlast en gezondheidsrisico’s die voortkomen uit het stoken van hout in woonwijken. Ook zijn filmpjes welkom.

Gedupeerden in beeld

Hierdoor is er de afgelopen jaren veel meer aandacht gekomen voor de problemen die door Houtrook worden veroorzaakt en zijn er verschillende publicaties o.a. van de GGD Amsterdam en de GGD Groningen en Drenthe.
Men is er nu van overtuigd, dat er een daadwerkelijk probleem is vergelijkbaar met bijvoorbeeld roken van tabak en asbest. In Houtrook zitten verschillende voor de gezondheid gevaarlijke stoffen, waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5 en benzeen. Hierdoor is Houtrook nu bij het Longfonds ook een van de speerpunten geworden. De bijdrage van fijnstof PM2.5 aan de luchtverontreiniging door Houtrook is, door het groeiende gebruik van hout voor verwarming en door het schoner worden van het verkeer, ondertussen ook groter geworden dan de bijdrage door het verkeer.

Overlast visueel in kaart gebracht (in ontwerp)
Niet alle meldingen zijn geplaatst.

De ruimte op de kaart is beperkt om meldingen van schoorsteenbranden te vermelden.
Dat zijn er meer dan 3000 per jaar.

 

= Meerdere meldingen

= Klachten zonder plaatsnaam

 

(IN ONTWERP)

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden

BERICHTEN:(Klik op provincie)

Nederland

Friesland

Groningen

Drenthe

Overijssel

Utrecht

Noord – Holland

Flevoland

Gelderland

Zuid – Holland

Zeeland

Noord – Brabant

Limburg

Meer meldingen:

Uw mening over Houtrook.