Flevoland

Almere, woensdagstraat 11

Almere, woensdagstraat

Elke dag vanaf 1700 uur tot en met 2400 uur in de stank.

Stookt van alles en nog wat.

Met zes buren bezwaar aangetekend, maar geen resultaat.

De stoker is heilig in Almere-Rook

Gemeente is komen kijken.

De pijp is hoog genoeg en wat men stookt is een privé zaak aldus de handhaver van de gemeente.

Gaat u maar verhuizen.............

Almere, Seizoenenbuurt

Ik woon in de Seizoenenbuurt in Almere en ik heb de laatste jaren veel last door rook van diverse buren door het branden. Ik heb een aandoening aan hart en longen, dus ik ben hier ook zeer gevoelig voor. De buren zijn hiervan op de hoogte. Gelukkig heb ik met enkele goede afspraken kunnen maken. Dit weekend ben ik op de hartbewaking terecht gekomen, vanwege de rook en was men bang voor een infarct. Gesprekje met buurman leverde geen begrip op en hij blijft stoken, zegt hij. Kunt u mij adviseren?

Almere Meistraat

Veel last van open haarden en barbecue's rook

Almere, Wipmolenweg 249

Wipmolenweg 249 Gemeente Almere

Categorie:
Overlast
Status:
In behandeling
Toegevoegd door:
N.Koolhaas op 25-08-2014

Geschiedenis van deze melding:

Beschrijving:

Geachte hr, Graag willen wij weer opnieuw een klacht indienen van vuurkorf overlast. Deze mijnheer heeft al eerder een waarschuwing gehad maar trekt zich daar niets van aan.Hij staat bekend bi afd.vergunningen, Toezicht&Handhaving onder nr.: 123384 bij de hr. A.van Slooten. Er zijn heel veel mensen ij de directe omgeving met ernstige gezondheid problemen.De wind staat altijd onze richting op zodat wij altijd de ramen daarvoor moeten sluiten. Ook gebruikt hij hout van bomen die in het voorjaar zijn gesnoeid in de straat.Graag willen wij nu hardere aanpak van deze mijheer. Hij woont op de wipmolenweg 363. Indien nodig hebben wij adressen van mensen die er ook last van hebben. Met vriendelijke groet, N.Koolhaas Ps. A.U.B. Snelle actie.

Almere Stedenwijk

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van: *************
Provincie: Flevoland
Gemeente: Almere Stedenwijk
IP-adres: ******************

----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

Dagelijks klachten ingediend bij de Gemeente Almere. 
In mijn ditecte omgeving dagelijks ernstige overlast van stank van houtkachels.
Dagelijks is er geen mogelijkheid om het huis goed te ventileren.
Dagelijkse klachten richting gemeente geen resultaat of reactie ---------------------------------------------------------------------------------------- EINDE FORMULIER #######################################################################

Almere. Brederostraat

Al jaren hangt er in het stookseizoen in bijna heel Almere een blauw stinkende waas van rook en de daar kennelijk bijbehorende stank. Als ik vergeet om de ramen te dichten dan staat de slaapkamer/huis in de stank en rook en kan ik/wij slapen met alles potdicht. Je kan niet normaal naar buiten in de avonduren om wat frisse lucht te pakken, smerig. Het is echt heel smerig, begin me zorgen te maken over de gezondheid van mijn gezin en anderen. MvG. Ab.

Almere, Matieu Cordangpad

Wederom last van vuurkorf

In de omgeving van:

Matieu Cordangpad Gemeente Almere

Categorie:
Overlast
Status:
In behandeling
Toegevoegd door:
Zoutje op 25-08-2014

 

Geschiedenis van deze melding:

Beschrijving:

Onze buurman van de Wipmolenweg 363 steekt opnieuw geregeld zijn vuurkorf aan.Het huis is dan vergeven van de rook en stank.Wij zijn dan genoodzaakt om de ramen te sluiten.Deze mijnheer heeft reeds eerder een waarschuwing gehad op grond van de APV Afd.8 art.5:22 waarin staat, dat overlast door een vuurkorf niet is toegestaan. Ik hoop, dat snel actie wordt ondernomen. Meerdere buurtbewoners hebben een zwakke gezondheid en hebben echt last van deze vuurkorf.

Almere, Kruidenwijk

Aangaande********* almere ,kruidenwijk Nu al een paar keer mondeling aangegeven te hebben dat mijn vrouw en ik , maar vooral mijn vrouw, ernstig overlast heeft van het stoken van de losse houtkachel in de achter tuin. Als de buurman zijn houtkachel in de tuin brand komt heel veel rook in onze slaapkamer en deze vervuilde en giftige lucht blijft daar een groot gedeelte van de nacht hangen , dit bezorgd ons een enorme overlast , helemaal gezien de gezondheidssituatie van mijn vrouw als ex kankerpatiënt met gevoelige luchtwegen , ademhalingsproblemen en gedeeltelijke longamputatie van mijn vrouw. Om dan regelmatig in een rokerige slaapkamer te moeten slapen vinden we niet acceptabel. De houtkachel in zijn tuin, de rook en giftige stoffen daarvan komt onze tuin en slaapkamer binnen en zorgt niet alleen voor flinke overlast maar benadeelt mijn gezondheid en die van mijn vrouw ernstig. Mvg Dhr ***

Almere

Reactie: 
Regelmatig, vooral bij windstil weer kunnen wij ons slaapkamerraam niet 
open laten wegens de rooklucht. Wij wonen in de wijk tussen de vaarten in Almere.
Niet ver van ons vandaan liggen woonboten die heel lage pijpen
hebben en waar je altijd houtrook ruikt.

Almere

Buren hebben een open haard inde half open serre in de tuin.Het rookkannaal steekt net boven de schutting uit.De gemeente heeft dit goed gekeurd ondanks de walmen mijn tuin in en dat mijn hele huis stinkt.Ik ben long patiënt en zit naar lucht te happen in mijn eigen huis Wat kan ik doen???

Almere, Bloemenbuurt

Ik heb vreselijke last van de rook van de houtkachel van buren. Mijn hele slaapkamer en badkamer ruiken naar rook en verbrand rubber. Ik word er misselijk van.

Ik woon in Almere Buiten, de Bloemenbuurt aan de ***********.

Ik weet niet of er eerder melding hiervan is gemaakt.

Wat voor stappen kan ik nemen.

Op het moment dat ik dit schrijf voel ik me misselijk.

Almere

Veel last van open haarden en barbecue's rook

Almere-Buiten

 
Almere Buiten
 
Provincie Flevoland
 
Melding:
Sinds Juni hebben de bewoners van de *********** een houtkachel actief in de tuin.
Elke keer als deze aangaat ervaren wij en meerdere buren stank en luchtweg problemen.
Kindertjes spelend in de tuin komen met keelpijn klachten naar binnen.
Wat ons betreft geen houdbare situatie.
 
Wat kan hier aan gedaan worden?
Contact met de veroorzaker tot nu nog geen resultaat.

Almere-Buiten Bloemenbuurt

Ik heb vreselijke last van de rook van de houtkachel van buren. Mijn hele slaapkamer en badkamer ruiken naar rook en verbrand rubber. Ik word er misselijk van. Ik woon in Almere Buiten, de Bloemenbuurt aan de **********. Ik weet niet of er eerder melding hiervan is gemaakt. Wat voor stappen kan ik nemen. Op het moment dat ik dit schrijf voel ik me misselijk.

Almere, Cissy van Marxveldtstraat

Er wordt in de cissy van Marxveldtstraat te Almere met veel nat hout gestookt en dat stinkt door je hele huis.

Gemeente doet niets maar als de BBQ aan gaat klagen de mensen.

Almere buiten Bouwmeesterbuurt

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van: ********
Provincie: Flevoland
Gemeente: Almere buiten Bouwmeesterbuurt
IP-adres: ***********

----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

Dit jaar komt het van alle kanten, 7 dagen per week.
Bij windstil weer en mist geeft het de meeste overlast.
Hebben we een paar dagen met vorst en mooi helder weer, zit je in de avond weer rooklucht op te snuiven en krijg je wederom een droge rookmond.
Grondverontreiniging is de gemeente als de kippen bij, maar dit wordt gewoon gedoogd.
Van mij mag er een algeheel gebod komen in woonwijken.
----------------------------------------------------------------------------------------

EINDE FORMULIER #######################################################################

Almere

Veel last van open haarden en barbecue's rook

Almere

Al jaren hangt er in het stookseizoen in bijna heel Almere een blauw stinkende waas van rook en de daar kennelijk bijbehorende stank. Als ik vergeet om de ramen te dichten dan staat de slaapkamer/huis in de stank en rook en kan ik/wij slapen met alles potdicht. Je kan niet normaal naar buiten in de avonduren om wat frisse lucht te pakken, smerig. Het is echt heel smerig, begin me zorgen te maken over de gezondheid van mijn gezin en anderen. MvG. Ab. -----------

Almere

Ik heb al een keer geprobeerd bij de gemeente navraag te doen over overlast van een houtkachel/open haard in de woning naast ons. Maar de schoorsteen past in het bestemmingsplan en de buurman zegt aan alle vergunningen te voldoen. De buurman maakt veelvuldig gebruik van 'gratis' populierenhout dat hij weet weg te halen in het tegenoverliggende bosperceel voordat het door de gemeente wordt afgevoerd. Hij zegt trots geen gebruik te hoeven maken van de stadsverwarming en daardoor wordt er het grootste deel van het jaar inferieur hout gestookt. Mijn dochter is (licht) astmatisch en wij hebben recent bij een verbouwing van onze woning ook onze mechanische ventilatie ingeruild voor een balans ventilatiesysteem die de in te zuigen lucht eerst langs een filter heen voert. Toch is de binnenlucht nog niet zuiver genoeg. Buiten is het helemaal niet uit te houden, want de rook slaat naast onze woning neer (wij wonen op een hoek). Mijn buurman stookt altijd, als het windstil is, als het mistig, altijd. Wat kunnen wij hier aan doen. Een auto moet een katalysator hebben, maar een schoorsteen blijkbaar geen filter.

Almere - De Wierden

Met de lage temperatuur maanden voor de deur, maak ik mij zorgen om de gezondheid van mijn zoon(astma), mijn echtgenoot allergisch voor rook en de gezondheid van o.g., omdat onze buren: ************** , weigeren een uitblaas ventilator in de schoorsteen van hun open haard aan te brengen. De rook dringt zodra zij hun open haard aan hebben, bij ons: of aan de voor- of aan de achter zijde binnen(afhankelijk van de wind richting), via de raamventilatie. De buren onderkennen het rook probleem, maar vinden de aanschaf van een uitblaas ventilator te duur (volgens hun minimaal Euro 400,==), gevolg gespannen verhouding met deze buren. Mijn vraag: wat kan ik ondernemen, zodat wij als gezin geen last meer van de rook van onze buren hebben?

Almere-Poort

Goedendag, Ik woon in de ************* te Almere-Poort en ik heb meerdere buren (ongeveer 6) die elkaar lekker aangestoken hebben met een houtkachel... Sinds dit jaar heb ik ineens astma, dus ben ik niet zo blij met die rook. Met vriendelijke groet, Stefan ********

Biddinghuizen, Klaversingel

Gehele zomer meerdere avonden p/week overlast van (afval) houtstook in een vuurkorf.

Gaat door tot diep in de nacht en de volgende dag smeult/rookt het de hele dag nog na.

Reactie gemeente; "tja, het is niet verboden om een vuurkorf in een woonwijk te stoken".

'S winters in de straat 4 houtstokers.

Biddinghuizen

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van: *************
Provincie: Felvoland
Gemeente: Dronten / Biddinghuizen
IP-adres: **********

----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

Goedemorgen,
wij hebben sinds een poosje een pelletkachel die ook is aangesloten op het Cv-systeem. Ik maak me echter zorgen over de lucht die vrijkomt. De uitstoot gaat langs ons slaapkamerraam, binnen ruik je het. Daarnaast is er af en toe geen goede verbranding van de pellets waardoor er in de woonkamer ook een soort brandlucht lijkt te ontstaan.
Is een fijnstofmeter zo te regelen? 
Heeft u een link naar recente testen van pelletkachels?
groet,
**********
----------------------------------------------------------------------------------------

EINDE FORMULIER #######################################################################

Lelystad, Duinbeek

Duinbeek Lelystad

Vele avonden achter elkaar moet ik al mijn ramen sluiten. Nu ook overdag. Sterke brandlucht waar wij het benauwd van krijgen. De schoorsteen waar we op uitkijken is pikzwart, de rook ook.De wtw installatie moet mijn huis ventileren als ramen dicht zijn maar kan ook geen schone lucht aanzuigen. De koolstofluchtmeter binnenshuis wordt oranje en rood.

Lelystad

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van:*********
Onderwerp: Hinderlijke rook
IP-adres: **********
----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

Ik heb vanavond een item gezien op tv over houtkachels. Het was me uit het hart gegrepen, want ook ik ondervind heel veel hinder van rook van hout.
In de winter zijn er hier in mijn omgeving (Lelystad) diverse huizen waar houtkachels worden gestookt. Ik hoorde zelfs dat iemand een sauna op zolder heeft staan. De rest van het jaar heb je last van houtvuren in de tuin en de barbecue. Het betekent voor mij onmiddellijk alle deuren en ramen dicht. Vooral zomers is dat heel hinderlijk. Is het de hele dag warm geweest en wil je 's avonds je kamer luchten en dan ja hoor dan is er wel weer iemand die een houtvuur aansteekt. Of het raam staat open en we zijn even weggeweest en dan hangt de rook al weer binnen.
Ik heb wel eens geklaagd in het begin bij de gemeente maar dat haalt niets uit. Als de pijp voldoet dan doe je er verder niets aan.
Ik pleit voor rookvrije gebieden. Nieuwbouwprojecten waar het verboden is om houtkachels te hebben. Dan kunnen mensen die daar niet tegen kunnen toch met een gerust hart ergens wonen. Nu weet je niet meer waar je nog kan wonen zonder met die verschrikkelijke rook geconfronteerd te worden.
Ik hoop dan ook dat er wettelijke regels komen waar iedereen aan moet voldoen. Nu wordt er rustig gestookt ook bij windstil en/of mistig weer. Het slaat zo neer op ons huis.
Van de week zag ik ook een item over houtkachels bij vara kassa groen. Een meneer die houtkachels verkocht vertelde dat je rustig kunt stoken bij windstil en mistig weer. Ik wist niet wat ik hoorde. Er was nog wel kort iemand aan het woord die ook aangaf dat het niet gezond was, maar dat was het dan. Dus alles wat jullie er aan kunnen doen juich ik toe. Het moet veel meer naar buiten worden gebracht dat het niet gezond is. Veel succes ermee.
----------------------------------------------------------------------------------------

EINDE FORMULIER #######################################################################

Lelystad, Kamp 11

Elke dag stank vanuit een woning. Stookt van alles en nog wat. Zelfs in het flatgebouw boven en onder te ruiken. Slaat op de keel.

Dat het allemaal maar kan. En maar strenge eisen stellen aan onze auto………….

Lelystad Punter

vanavond weer enorme houtrook lucht vanaf 20.00 uur aanwezig. Ik heb astma en krijg het er erg benauwd van. Ik merk de laatste tijd dat er vaak rook in de lucht hangt in de wijk Punter.

Lelystad - Waterwijk

Dagelijkse overlast houtstoken zomers en winters.

Lelystad, Warande

Uitgerookt door afval verbranding van buurman.

 

Lelystad BIOMASSA NUON DEEL 2

Uitgerookt door de BIOMASSA NUON CENTRALE 

BIOMASSA CENTRALE NUON ZET LELYSTAD IN DE HOUTROOK.

 

 

 

Lelystad BIOMASSA NUON

Uitgerookt door de BIOMASSA NUON CENTRALE 

 

 

 

Zeewolde. pauwoog

Zeewolde is zo langzamerhand een hel voor mij geworden. Ik heb hyper reactieve luchtwegen, mijn neus gaat potdicht van elke vorm van vervuiling en ik heb daarbij astma, dus slapen is vaak amper mogelijk, ik ben elke dag dood en doodmoe. Niet alleen de vaak voorkomende mestgeur en stalemissies, die de meeste mensen amper nog schijnen te ruiken, is een ellende, ook de haardvuren. Er wordt doordat er veel laagbouw is heel erg veel gestookt en in een vochtige atmosfeer zoals hier, en door de lage ligging blijft dat keurig hangen. Elke keer weer valt het me op dat de lucht hier bijna nooit geurloos is, of naar groen ruikt, terwijl wij wel omringt zijn door groen. We gaan vaak naar vakantiehuisjes in de groenere gebieden van Duitsland, en als we terugkomen merken we niet alleen verschil met Nederland, maar zeker met Zeewolde. Het lijkt echter wel alsof ze hier geen kennis willen hebben. Zo werd onlangs beweerd dat het niet kan dat je de A28 hoort. H ij raast niet alleen door onze woning als de wind van die kant komt, het hele bos langs het strand ruikt soms naar benzinedampen! Maar dat is allemaal onzin, net als dat de fijnstofmetingen van het RIVM hier vaak hoge waarden aangeven. En dus, omdat het altijd nog wat erger kan, steken we ook nog eens wat kerstbomen aan. Ik heb hierover net de onderstaande reactie op Zeewolde Actueel geplaatst. keep up the good work, houtrook,nl! Het is alleen al fijn om te lezen dat je niet de enige met besef bent:-) Als luchtwegpatiënt zeg ik: bedankt, dat ik elk jaar uit Zeewolde moet vluchten hiervoor! Een aanfluiting vind ik het, deze zogenaamde traditie, en totaal niet meer van deze tijd om zoveel gifstoffen in te lucht te blazen. Deze gemeente is zogenaamd zo met het milieu bezig? Nou in menig gemeente worden de bomen tegenwoordig versnipperd en hergebruikt, of verbrand in een verbrandingsoven met filters. Blijkbaar snap niemand hier wat een schadelijke rook van zo'n brand komt, vooral omdat het ook nog eens nat hout is. Het is dan ook niets meer dan een goedkope politieke stunt van de VVD, die toch al niet bekend staan om betrokkenheid bij het milieu, en dat de burgemeester zich hiervoor laat lenen vind ik helemaal een afgang. Vorig jaar heb ik, en andere luchtwegpatiënten hier ook al over geklaagd, toen kwam er een zielig briefje van de VVD terug met 'dat het ze nu juist zo leuk leek om eens iets voor de mensen te doen'.... Iedereen doneert braaf aan het astmafonds, maar als het echt om begrip en inzet gaat is het laten van een lolletje met schadelijke gevolgen al teveel gevraagd. Dan kun je letterlijk stikken. Laat de VVD volgens jaar eens tonen dat ze echt betrokken bij de mensen zijn door een grote versnipperaar te huren! Milieucentraal.nl: Wilt u uw echte kerstboom weg doen, doe dan liefst niet mee aan verbranding van kerstbomen in de buitenlucht. Daarbij ontstaat namelijk meer luchtvervuiling dan bij inzameling door de gemeente. Kerstbomen die de gemeente inzamelt gaan naar de afvalverbrandingsinstallatie (AVI), de versnipperaar of naar de compost. In de AVI komt wel CO2 vrij maar verder geen schadelijke luchtvervuilende stoffen. Bovendien wordt een deel van de verbrandingsenergie in de AVI teruggewonnen. Het composteren of het versnipperen van kerstbomen levert geen energie op, maar wel bruikbare producten (zoals bodemverbeteraar of bodembedekker). http://houtrook.nl/joke-es-milieu-nog-nooit-gehoord/

Zeewolde, Wielseweg 3

Vorig jaar zijn houtkachels weer toegestaan op camping FLEVONATUUR postcode 3896LA Wielseweg 3 Veel bewoners hebben daar veel last van.

Ze komen als paddestoelen uit de grond. Hout wordt uit het bos gehaald.

Ook de rookafvoer pijpen zijn niet hoger dan 3 meter.Praten met de camping beheerder helpt niet.

Dit blijft zoals ik las anoniem

Ik zit al met veel campinggasten met houtkachels

Vandaar deze noodoproep

Zeewolde, Laak

Zeewolde

Windstil weer; al een aantal weken.

Houtrook dringt weer van alle kanten mijn huis binnen! Stoken met als hoofdverwarming de houtkachel om je energierekening laag te houden en daarbij niet aan de buren denken. Gemeente vindt het moeilijk om art. 7.22 1a te handhaven.

Klacht ligt wel bij de gemeente.

Volgende stap zou zijn: richting woningcorporatie om melding van vermindering woongenot te melden!?

Zeewolde

Mijn "zijbuurvrouw" ten zuiden van mij heeft een houtkachel, welke zij als hoofdverwarming gebruikt. Ze stookt als ze thuis is vanaf 8.30 uur. Ook bij mistig en windstil weer. Heb afgelopen zomer haar erop attent gemaakt dat zij voor last zorgt. Zij is niet van plan te stoppen omdat zij zo energiekosten bespaart!! Als haar 500 euro zou betalen..... ( het bedrag wat zij op haar kosten bespaart) . Wat een gedachtegang. Wat zij niet in huis wil, hoef ik ook niet binnen te krijgen. Moet alles dicht doen als ze stookt. Ook komt de stank binnen door mijn mechanische ventilatiesysteem. Zelf kan ik dus niet goed ventileren. Gister kwam er best wel veel grijze + stank rook uit. Nu was het wel oostenwind, dus heb ik er niet direct in huis last van. Maar andere denk ik ook wel. Mijn hele schuur stonk naar een palingrokerij. Maar goed! Hier leef ik niet. Maar het komt zo wel in de atmosfeer. Waar iedereen toch moet leven en ademen. Wat kan ik voor verdere stappen ondernemen. Naar de Gemeente? Haar wijzen op APV 7.3.2.? Ik hoor graag van U Hartelijke groet, Mi******* Zeewolde

Zeewolde

FORMULIER - VRAGEN OF OPMERKINGEN ###################################################
            
Van: ***********
Provincie: Flevoland
Gemeente: Zeewolde camping
IP-adres: ***********

----------------------------------------------------------------------------------------
Bericht inhoud:

Graag zou ik willen weten waarom houtkachels op een camping (met 3 mtr pijp)zijn
 toegestaan. Komen als paddenstoelen de grond uit.Heb er met velen veel last van.
----------------------------------------------------------------------------------------

EINDE FORMULIER #######################################################################

Zeewolde

Reactie: 
Ook in onze buurt, wordt overdag veelvuldig gestookt,openbaarden houtkachels 
zomer met dertig graden en extreme droogte.als de wind op ons huis staat moeten
ramen dicht,de was buitenhangen doe je alleen als je geen rook ruikt de pijpen
moeten hoger dan toegestaan ,ik wordt er benauwd en misselijk van,buren die zelf
klagen over van alles ,geven zelf het meeste overlast, in de winter het is
gezellig maar niet dag en nacht denk aan elkaar, heb zelf Astma wil je ruilen
met de ander als dat zelf zou door maken stop je met stoken of houdt rekening
met de ander gooi de pijp omhoog. Over een ander negatieve uitlatingen te doen
,hoef je vooral niet naar jezelf te kijken ,doe je dat wel in rollenspel ,zou
je schrikken. Afz **

Zeewolde-zuid

Reactie: 
Zeewolde-zuid. Gasaansluiting verwijderen en vervolgens via de houtkachel het 
huis verwarmen. Lekker goedkoop toch? Er is altijd wel ergens sloophout te vinden
. Maar lekker voor de buren is het niet. Die kunnen na de slechte verbranding de
restanten lekker inademen. Staan we ook nog de pelletkachels te promoten via
milieusubsidies! In de praktijk betekend dat, de ramen sluiten en hopen op
het draaien van de wind. Is niets tegen te doen. De houtstokers zien het
probleem niet en wat ze doen in hun eigen huis moeten ze zelf weten.
Ben altijd weer blij als het voorjaar wordt, kunnen de ramen en deuren
weer open en niet alleen ivm de buitentemperatuur.