Eco wijk gaan wonen…

Massaal bossen kappen voor de biomassa.

77
Wij als houtrook.nl begrijpen best wel de “leuke” kanten van houtstoken en gezellig bij de open haard en romantisch bij de vuurkorf, maar in een samenleving waar we met zijn allen letterlijk op elkaar gepropt wonen kan het niet zo zijn dat de hele buurt stinkt naar de houtrook. Elke jaar komen er 30.000  kachels bij .De politiek gaat pas reageren als het uit de hand is gelopen. Talloze voorbeelden zijn er te vinden (bio-industrie Q-koorts).
Sigaretje roken na het eten thuis of in het restaurant dat was ook gezellig en gaf het na de maaltijd een extra voldaan gevoel (jaren 60,70 en 80). Sterker nog als je niet rookte telde je niet mee. Op het werk was de roker koning, terwijl ze nu bibberend buiten in de kou staan te roken. Nu hoef je niet meer in de rook te werken van je collega en de kans op ziektes is meteen spectaculair gedaald door het niet meer meeroken. Inmiddels is die mening totaal omgedraaid en de rokers staan nu allemaal te roken buiten het gebouw en zelfs thuis wordt er niet meer gerookt en staan ze in de tuin. Zodat de rook weer bij de buren komt horen we iemand denken.
Logisch toch, maar houtrook is nog steeds heilig………….

mushroomMaar in de praktijk blijkt dat na een poosje het hele Ecowijk gebeuren opzij wordt geschoven en de houtkachels weer als paddenstoelen uit de grond schieten.
We kunnen niet zonder onze houtkachel.
grill clip art

Houtrook.nl vindt dat in elke gemeente een Eco wijk moeten komen die autoluw en geen houtgestookte BBQ, vuurkorven, open haarden en houtkachels gebruikt mogen worden. Mensen met C.O.P.D. en mensen die gevoelig zijn voor fijnstof kunnen dan rustig wonen.

Houtstoken is een keuze  adem halen niet.

Zolang dat allemaal niet mogelijk is, vinden wij dat houtgestookte toestellen uit woonwijken worden geweerd. Daar is iedereen mee gebaat, want fijnstof is een sluipmoordenaar. Je merkt niet dat de schadelijke deeltjes je lichaam binnen dringen en na een aantal jaren de gezondheidsproblemen opsteken. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met ziektes die mede veroorzaakt worden door fijnstof.sulfaat_gebonden_aan_roet
En houtrook is fijnstof en bevat 39% van het zeer gevaarlijk ultra-fijnstof dat diep in de longen binnendringt en in de bloedsomloop komt met alle gevolgen van dien. Het is een enge gedachte dat je dagelijks een soort roulette speelt van welk deeltje het proces op gang brengt om je ernstig ziek te maken. Daar hoef je geen professor voor te zijn om dat te begrijpen.