Dr. Loes Geelen van GGD houtstoken CO2 neutraal onzin en meer..

Beste Loes,
Fijn dat je snel een contact gelegd hebt via Linkedin.
Bij de uitnodiging op Linkedin kan je geen website adressen doorgeven. Nu kan ik dat wel.
Zoals ik je schreef zijn er vele zeer schrijnende gevallen van slachtoffers van houtrook.
Een daarvan was in een 1-vandaag uitzending waar ik aan heb meegewerkt.
Zie: https://www.dropbox.com/s/galol3cvt5r0an6/Houtrook%202.mpeg
Ik hoor graag nader van u.

.
Met vriendelijke groet, houtrook.nl

Beste Jos,
Het document Gezondheidseffecten van houtrook, Een literatuurstudie is vast bekend, maar voor het geval niet is hier de link: http://www.infomil.nl/publish/pages/84807/gezondheidseffecten_van_houtrook_2011_rivm_609300027.pdf
Daarnaast heeft Trinette Janssen van Milieudefensie Groningen mij onlangs ook nog meer informatie toegestuurd.
Bij klachten over houtrook kunt u natuurlijk ook altijd de lokale GGD afdeling milieu benaderen. Vooralsnog ligt mijn focus niet op houtrook, maar het is een item waar GGD’en ieder stookseizoen ook best wel wat klachten en vragen over krijgen. Binnen onze GGD zijn collega’s hier meer bij dergelijke casussen betrokken.En landelijk is er ook een werkgroep actief bestaande uit GGD-medewerkers en RIVM-medewerkers.

Ik vraag me altijd af in hoeverre je in NL overlast mag veroorzaken en wat De Rijdende Rechter er bijvoorbeeld van zou vinden. Ook de claim dat het houtstook CO2-neutraal zou zijn snijdt geen hout.

Nogmaals mijn focus ligt nu niet direct op houtrook, maar ben me bewust van de problematiek. Bij vragen, neem gewoon contact op en hopelijk kan ik je vraag beantwoorden of naar andere bronnen doorverwijzen.

Groeten, Loes

ggdDr. Loes Geelen
Adviseur milieu & gezondheid | Bureau Gezondheid, Milieu & Veiligheid GGD’en Brabant/Zeeland
Postadres: Postbus 3024, 5003 DA Tilburg | Bezoekadres: Ringbaan West 227, 5037 PC Tilburg
Werkdagen: ma/di/do/vrij | 0900-3686868 | l.geelen@ggd-bureaugmv.nl