Dijksma zoekt ‘echte mannen’ voor de houtstook

Wat moeten we nu met een staatssecretaris, zoals mevrouw Dijksma, die houtstoken iets vindt voor stoere mannen, aldus opgetekend in een interview met mevrouw Dijksma door de NOS !

Zijn we weer terug in de tijd? Dan mag de baan van staatssecretaris zeker ook alleen nog maar door een man vervuld worden?

Deze mevrouw weet in ieder geval niet wat er speelt in deze wereld. Zij verkondigt dat overlast van Houtrook een gemeentelijk probleem zou zijn.

Dan heeft mevrouw Dijksma zeker lang niet met haar Gemeenten gesproken. De gemeenten zeggen namelijk allemaal dat zij zitten te wachten op landelijke regelgeving om eindelijk de overlast van Houtrook aan te kunnen pakken.

Mevrouw Dijksma leeft nog in het Marlboro tijdperk. Het tijdperk dat een vrachtwagen alleen bestuurd wordt door een man. Dat alleen mannen op paarden rijden en uit stoerheid hun sigaretje roken.

-marlboro_praesentiert_country_western_musik_a

ANP

“Houtstoken is echt wel een dingetje”, zei staatssecretaris Dijksma vandaag in een debat met de Tweede Kamer. Zij begrijpt dat mensen graag een houtkachel aansteken, maar ook dat er tegelijkertijd mensen zijn die daar last van hebben.

Ze wil eraan meehelpen dat mensen zich bewust worden dat ze met een houtkachel “soms ook overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij mensen met astma of andere aandoeningen aan de luchtwegen”.

Zo komt er een Platform Houtstook, met daarin “experts in het houtstoken”. “Echte mannen”, noemt Dijksma ze met grote glimlach. Die moeten tips gaan geven over verstandige manieren om de houtkachel te branden en de overlast te beperken.

 

Dijksma zoekt ‘echte mannen’ voor de houtstook

De GGD waarschuwt al voor gezondheidsproblemen. Dijksma laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ook nog kijken naar de effecten. “Want we willen weten wat er precies speelt.”

Verder is het volgens haar aan de gemeenten om beleid over het houtstoken te maken. Want het is echt een lokaal probleem, waar ze geen Haagse betuttelingop los wil laten.