De rokende huisarts

Oplossing na brand bij huisarts Sappemeer

csm_schoorsteen_houtrook_628_d284973965
SAPPEMEER – Huisarts Nanno Groeneveld uit Sappemeer ontvangt zijn patiënten voorlopig in de praktijk van zijn collega Tuinstra in Hoogezand.

De woning van Groeneveld aan de Noorderstraat – een rijksmonument – brandde zaterdag voor een groot deel uit. De achterliggende praktijk overleefde de vuurzee maar heeft wel veel waterschade. De digitale patiëntenadministratie is gespaard. ,,De computers zijn er nog”, vertelt Groeneveld.

Hij en zijn vrouw wonen al 32 jaar in het karakteristieke pand en hebben het helemaal opgeknapt. ,,Erg jammer. Maar materieel is te vervangen”, zegt de huisarts nuchter.

Oververhitting schoorsteen
Het echtpaar had tien eters toen de brand, waarschijnlijk veroorzaakt door oververhitting van de schoorsteen, uitbrak. Het vuur greep razendsnel om zich heen. Het gezelschap heeft uren staan kijken, te midden van honderden toeschouwers.

De bovenverdieping is helemaal verwoest. De begane grond heeft net als de praktijk veel waterschade. Bij het naastgelegen huis zijn ruiten gesprongen, maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Groeneveld gaat op zoek naar vervangende praktijkruimte in de buurt. ,,De wederopbouw gaat misschien wel een jaar duren.” Voorlopig houdt hij praktijk bij Tuinstra (Haydnlaan 6). ,,Daar zijn twee spreekkamers.”