Chinese overheid pakt smog aan: één barbecue per keer

Omdat het geen kwaad kan de barbecue……BRON

dm_logo_small

Peking trekt ten strijde tegen de smog die de miljoenenstad bedwelmt. Eén barbecue per keer. Meer dan vijfhonderd werden er al vernietigd tijdens een drie maanden durende campagne om de luchtververvuiling aan te pakken.

proxy

Foto’s verspreid door staatsmedia tonen hoe arbeiders de barbecues in stukken kappen terwijl opzichters toekijken. De overheid gaat dus zeer grondig te werk zodat de toestellen zeker niet opnieuw kunnen gebruikt worden.

Volgens Ma Jun, een milieuactivist, doen inwoners van de Chinese hoofdstad regelmatig hun beklag over de stank en de rook die de openluchtbarbecues met zich meebrengen. “Deze campagne is gunstig voor de lokale mensen maar om de smog daadwerkelijk aan te pakken, moet de overheid de kwalijke uitstoot van voertuigen aan banden leggen en niet alleen in Peking”, aldus Ma Jun.
Buiten_ligzetel_LR
De luchtverontreiniging is een prangend probleem in de miljoenenstad. Met de regelmaat van een klok worden beperkende maatregelen afgekondigd. Afhankelijk van de alarmcode moeten fabrieken de uitstoot van milieuvervuilende stoffen beperken en krijgen overheidsfunctionarissen een rijverbod. De negatieve impact op de volksgezondheid is dan ook niet te onderschatten.